fbpx

Врослий кут нігтя

Врослий кут нігтя

Врослий кут нігтя

 

Врослий кут нігтя може стати дуже болісною і дискомфортною проблемою стоп. Вона часто виникає, коли край нігтя росте вбік і затримується в м’якій тканині навколо нього. Це може призвести до запалення, деформації нігтьової пластини, інфекцій та інших проблем.

Основною причиною врослого кута нігтя є неправильне обрізання нігтів.. Якщо нігті зрізані надто коротко або заокруглено, це може спричинити згинання краю нігтя, що сприяє його вростанню. Тому не втомлюємось повторювати обрізайте нігті рівно! Крім того, носіння тісного взуття, шкарпеток або ж колготок також може призвести до виникнення цього неприємного стану.

Симптоми врослого кута нігтя можуть включати червоніння, набряклість, біль, запалення та утворення гною. У важких випадках може виникнути кровотеча та значне дискомфорт при ходьбі.

Якщо у вас виникли симптоми врослого кута нігтя, важливо вжити кілька заходів для полегшення ситуації і запобігання подальшого ускладнення:

  1. Якщо ви все ж таки вирішили самостійно видалити врослий кут , то будьте надто обережні. Використовуйте лише гострі та простерилізовані інструменти. Переконайтесь, що ви видалили повністю врослий кут нігтя. 
  2.  Будьте дуже обережні, щоб уникнути пошкодження нігтя або подальшого запалення.
  3. Носіть вільне взуття, яке не тисне на пальці, тимчасово уникайте носіння вузьких чи стислих взуття.

Однак, ми не рекомендуємо видаляти врослі кути самостійно. Часто це може бути наслідком ще гірших запальних процесів. Варто одразу ж звернутись до лікаря подолога за допомогою. Спеціаліст може професійно огляну ваші стопи та оцінити реальний стан нігтьової пластини. Також справжні професіонали використовують виключно стерилізовані та безпечні матеріали та інструменти. Врослий кут нігтя може бути досить неприємним станом, але з деякими заходами догляду та, за потреби, професійною допомогою, ви можете полегшити симптоми та прискорити процес загоєння.

В Клініці “Подолог Здорова Стопа” ™ ми безпечно та якісно подбаємо про красу та здоров’я Ваших ніжок!

Для запису телефонуйте за номером +38 096 950 53 05

 

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.